ПОД ТЕПЕТО има нов епизод!

Гледай сега!
ГрадътИзпод тепетоНовини

2000 са монтираните климатици по проекта за чист въздух за Пловдив

Община Пловдив продължава изпълнението на програмата за безплатна подмяна на старите отоплителни уреди на дърва и въглища с нови екологични варианти. До момента по проекта са монтирани 2000 климатици и над 180 уреда на пелети, чието поставяне ще бъде възстановено след края на отоплителния сезон.

Над 1700 са домакинствата в Пловдив, които вече са сключили договор за подмяна на старите си печки като подписването продължава по предварително изготвен график.

„Интересът сред пловдивчани е голям и по програмата има подадени над 4000 заявления. Създадена е и допълнителна организация в Дирекция „Екология и управление на отпадъците“ за увеличаване екипа на експертите, работещи по проекта. Едновременно с това те работят и по подготовка на втория базов период на проекта – 2024-2027 г.“, поясни зам.-кметът по екология Анести Тимчев.

Той допълни, че е обявена и нова обществена поръчка за демонтаж и извозване на старите отоплителни устройства и през април ще бъде избран изпълнител.

Припомняме, че продължава приемането на заявления по проекта. Попълнени и подписани декларации за участие гражданите могат да подават всеки работен ден от 08:30 до 17:15 ч. в деловодството на Община Пловдив, в сградите на Дирекция „Екология и управление на отпадъците“ на ул. „Емил де Лавеле“ 9 и ул. „Железарска“ 1, в районните администрации, както и онлайн на имейл [email protected]

Всеки делничен ден в Дирекция „Екология и управление на отпадъците“ гражданите могат да получат консултации, да се информират за графика, по който ще бъдат извършени монтажите по домовете им, както и да поставят въпроси, свързани с избора на уредите за отопление.

Под Тепето

Екип на Под Тепето - Наистина Пловдив

Вашият коментар

Back to top button
Изпрати новина